De ce la Zootehnie?

 
 

 

      

Vino şi descoperă oportunităţile studenţiei la Facultatea de Zootehnie, întrucât noi îţi punem la dispoziţie tot necesarul traiului confortabil pe parcursul anilor de studiu! Domeniile în care vor activa studenţii noştri sunt de viitor şi vor aduce un beneficiu naţiunii pentru dezvoltarea şi perfecţionarea acestora: zootehnie, piscicultură și acvacultură, ingineria produselor agricole și silvicultură. 

     



     

Iată câteva exemple de oportunităţi de angajare rapidă după finalizarea cursurilor, atât la stat cât şi în mediul privat: în administrație: organe de decizie centrală și teritorială, asociații ale crescătorilor de animale, Agenția de Plăți, Departamentul de Administrare a Cotelor de Lapte, Oficiul pentru Protecția Consumatorului, Rețeaua Națională de Selecție și Reproducție a Animalelor, Centre de Consultanță Agricolă; în marketing și publicitate; unități zootehnice sau de industrie alimentară; Silvicultură: direcții silvice, asociații de vânătoare, exploatații silvice; Piscicultură și acvacultură: exploatații piscicole, unități de procesare a produselor piscicole; învățământ universitar și preuniversitar, cât și cercetare; în finanțe.

     



     

Centrul de Consiliere și orientare în carieră AgriCons-AgriTin susţine strategia şi misiunea USAMVB în zona de formare post-universitară venind în sprijinul studenţilor, atât pe durata studiilor, cât şi după finalizarea acestora. Utilizând serviciile oferite de Centrul de Consiliere și orientare în carieră AgriCons-AgriTin, studenţii şi absolvenţii vor fi incluşi în programe de formare continuă pentru o mai bună adaptare la cerinţele pieţei muncii, iar realizarea unei baze de date cu potenţialii angajatori care activează în domeniu conferă acestora un argument în plus şi o garanţie pentru dezvoltarea lor profesională. Cursurile care urmează să se organizeze sunt: consultant în agribusiness, facilitator de dezvoltare comunitară rurală, manager de proiect, competenţe antreprenoriale, competenţe informatice, competenţe limbi străine (limba spaniolă), manager îmbunătăţire procese agricole, formator.

     




     

Cu ajutorul specialiştilor în resurse umane care îşi vor desfăşura activitatea în cadrul centrului de consiliere, universitatea va fi în măsură să orienteze studenţii, să-i consilieze şi apoi să îi sprijine în găsirea unui loc de muncă prin mediere în relaţia cu potențialii angajatori, firme sau instituţii. Activităţile de furnizare a abilităţilor/competenţelor şi de asigurare a oportunităţilor au fost corelate cu necesităţile viitoare de ocupare, iar activităţile de consiliere şi orientare profesională se vor acorda avându-se în vedere corelarea experienţei practice cu alinierea la cerinţele societăţii moderne şi economiei de piaţă.

     




     

În campusul „Agronomie-Herăstrău”, cu o suprafaţă de 38 de hectare, situat în apropierea celebrului parc bucureştean Herăstrău, se găsesc şase din cele şapte facultăţi ale USAMV Bucureşti. În cele nouă cămine, locuiesc cei 4.000 de studenţi care solicită cazarea la începutul anului universitar. Căminele au centrale termice proprii, iar camerele sunt dotate cu cablu TV şi cu prize de acces gratuit la internet. Fiecare palier are bucătării dotate cu plite electrice, cuptoare cu microunde şi cu maşini de spălat. Servitul mesei este asigurat la Complexul alimentar „Agronomie” unde se află o sală de mese pentru studenţi, în regim „à la carte”, două resturante („Rustic” şi „Salonul Albastru”), trei săli de conferinţe şi o terasă de vară. În incinta campusului sunt şi magazine cu produse alimentare.

Harta campus